Modele de lux

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

Cum ne pregatim masina pentru vacanta de iarna



Iarna si-a facut aparitia si la noi si in tara se circula în conditii de iarna, în mai multe regiuni ningand de cateva zile si traficul desfasurandu-se cu dificultate. Daca ati ales sa va petreceti vacanta la munte sau trebuie sa va deplasati într-o alta localitate asigurati-va ca masina este în stare tehnica buna si bine echipata pentru iarna.

Iata cateva sfaturi pentru soferii care se pregatesc de vacanta de iarna.

Inainte de a pleca la drum se impune o verificare generala a autoturismului. Daca nu aveti timp sa treceti pe la service verificati atent sistemul de iluminare, cel de climatizare, sistemul de franare si nu în ultimul rand lichidul de parbriz. Lichidul de parbriz trebuie ales cu grija, nu toate produsele rezista la temperaturi de pana la -25 de grade Celsius, chiar daca pe ambalaj este mentionat acest lucru.



Cum se face echiparea autoturismului

Anvelope de iarna - evitati anvelopele resapate sau pe cele second-hand -, un set de lanturi, un sac cu nisip, o patura si o lopata" sunt cateva obiecte care nu ar trebui sa lipseasca din masina. De asemenea, soferii trebuie sa aiba în masina o racleta si spray pentru degivrat parbriz/încuietori.

O importanta deosebita o are si combustibilul. Calitatea combustibilului poate pune probleme, mai ales în sezonul rece. Alimentati doar de la statiile unde nu ati avut probleme si faceti plinul, chiar daca va deplasati pe distante mai mici.
De asemenea, nu uitati sa va informati cu privire la starea vremii si nu ignorati avertismentele din trafic transmise de Politia Rutiera.
Share

Post A Comment:

0 comments: