Modele de lux

Bancuri cu soferi

Auto

Curiozitati auto

Navigation

Unde se poate plati rovinieta 2015

Iata locurile unde se poate plati rovinieta 2015
Iată în continuare patru variante pentru achiziționarea taxei de drum (Rovinieta).

1. Plata rovinietei la benzinării și la partenerii CNADNR

Este metoda clasică prin care poți achiziționa o rovinietă. Cei mai mulți preferă să meargă în stațiile PECO și să achite contravaloarea taxei de drum în funcție de necesități. Operația nu durează mai mult de cinci minute. Să fiți atenți să verificați cu atenție numărul de înmatriculare și clasa de vehicule.




2. Plată rovinietei prin SMS

Iată pașii pe care trebuie să îi urmați în cazul achiziționării unei roviniete prin intermediul SMS-ului.

– trimiteți la 7500 textul care conține numărul de înmatriculare și categoria rovinietei corespunzatoare tipului de vehicul (Ex: B222CAB B).
– veți primi un mesaj prin care vi se cere să confirmați achiziția (mesajul va conține informații detaliate despre achiziție, inclusiv prețul final).
– pentru confirmarea achiziției, trimiteți la numarul 7500 un mesaj cu textul DA .
– veți primi un mesaj de confirmare a achiziției ce va conține seria rovinietei, categoria acesteia, nămarul de înmatriculare pentru care a fost emisă și data la care perioada de valabilitate expiră.

Persoanele care vor sa afle informatii suplimentare despre achitarea rovinietei pot trimite un SMS cu textul "INFO" la numarul 7500 sau pot apela numarul unic 1761.
Rovinieta poate fi achitata prin SMS, in reteaua Orange, din decembrie 2012. In retelele Vodafone si Telekom, acest lucru este posibil din mai si decembrie 2013.
Atentie! In retelele Orange, Vodafone si Telekom, rovinieta poate fi achitata atat de abonati, cat si de cei care au cartela prepay. In cazul retelei Digi Mobil, doar clientii cu abonament pot folosi serviciul.

Costurile asociate emiterii rovinietei prin intermediul SMS sunt următoarele:
Categorie rovinietă/ Tarif (euro) fără TVA/ Durată valabilitate rovinietă/ Tip vehicul / Text trimis prin SMS la 7500 de abonatul Digi Mobil

A / 2,52 euro / 7 zile / autoturism / număr înmatriculare A
B / 4,94 euro / 7 zile / vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone / număr înmatriculare B
C / 3,33 euro / 1 zi / vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone si mai mică sau egală cu 7,5 tone; vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) si maxim 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) / număr înmatriculare C
D / 5,75 euro / 1 zi / vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone si mai mică de 12 tone; vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) / număr înmatriculare D
E / 7,36 euro / 1 zi / vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu maxim 3 axe (inclusiv) număr înmatriculare E
F / 8,97 euro / 1 zi / vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu minim 4 axe (inclusiv)./ număr înmatriculare F
Pentru clienţii cu abonament Digi Mobil, la tarifele menţionate anterior, în factura emisă, se adaugă TVA conform legislaţiei în vigoare.

3. Plată rovinietei prin intermediul web

CNADNR și-a extins lista de parteneri și a trecut și în mediul on-line. Există o serie de website-uri cu ajutorul cărora poți achiziționa rovinieta dorită. Tot ce ai de făcut este să îți deschizi un cont de utilizator pe care să-l completezi cu informații personale. După confirmarea acestuia, poți achiziționa rovinieta dorită.
Plata rovinietei online

4. Plata rovinietei prin intermediul aplicațiilor destinate telefoanelor inteligente

Ca și în cazul plăților prin intermediul platformelor web, șoferii trebuie să instaleze o aplicație specifică, să completeze cu datele personale și să aleagă tipul rovinietei dorite.

Amenzile aplicabile șoferilor care circulă cu autovehicule în lipsa unei roviniete valabile sunt cuprinse între 250 și 4.500 de lei, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 15/2002, actul normativ prin care este reglementat tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale.

Mai exact, cele mai mici amenzi se dau șoferilor de autoturisme, între 250 și 500 de lei, la polul opus fiind amenzile pentru șoferii vehiculelor de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată (MTMA) mai mare sau egală cu 12 tone (cu minimum patru axe) – între 3.000 și 4.500 de lei.
Share

Post A Comment:

0 comments: